Smartare telefoni & teknik

Teknikens framfart bara ökar och vi får allt smartare teknik både på jobbet och i vardagen – allt från möbler i hemmet till telefonväxlar på arbetsplatsen och olika molnbaserade tjänster att använda sig av.

Dagens teknik blir allt smartare både i den privata sfären och på våra arbetsplatser där vi kan välja att använda oss av allt från smarta telefonväxlar och smarta molntjänster om vartannat. Och vissa arbetsplatser drar det hela steget längre. Exempel på detta är till exempel väktarbolaget Securitas som numera vill förknippas med mer än bara smarta väktare, i stället vill man förknippas med att ha skapat hela städer som är smarta.

”– När jag kom in handlade det kanske om 80 procent människor och 20 procent teknik. Nu är det snarare 65-35 i teknikens favör och den siffran lär öka. Men säkerhet kommer aldrig att bara bygga på teknik. Det är kombinationen av teknik och människor som är det viktiga.” säger innovationschefen Yacir Chelbat-Persson och hela hans uttalande och Securitas framtidsplaner går att läsa här hos Ny Teknik.

Planen för Securitas är att göra hela sin bevakningsmetod mer smart, och det är inte bara genom finurliga appar och ting. Nej det är mer än så. Vad man planerar är att koppla smarta lösningar till sitt arbetssätt både med smarta kameror och annan smart teknik. Men precis som med all teknisk utveckling kommer det hela att ta ett tag innan tekniken fått ett solitt fäst på marknaden och i sin utveckling. Men visst finns smart teknik rean att använda sig av som faktiskt fungerar.

Molnbaserade tjänster allt populärare

Hos företagen är det de molnbaserade lösningarna som blir allt populärare i den moderna tekniken. Men det finns självklart även smart teknik för privatpersoner också. Något som till exempel ComputerSweden skriver om är hur Ikea är i full färd med att utveckla sina smarta lösningar för hemmet och även för olika kontor. Likaså skriver tidningen M3 om olika smarta produkter som man kan köpa hem, såsom till exempel den självvattnade krukan och kaffebryggaren du styr med din telefon.