Rätt hemlarm räddar tv:n

Med ett bra hemlarm får man ha sina prylar ifred från inbrottstjuvar. Än så länge är det vanligast att man hyr ett larm från ett säkerhetsföretag, och abonnerar på larmtjänsten precis som man tecknar ett abonnemang på el, eller en prenumeration på en tidning. Det finns dock två nackdelar med detta.

För det första kan kostnaden för att hyra larmet av företaget lätt springa iväg, så att man snart har betalat mer i hyra än man skulle ha gjort om man köpte larmet. För det andra kan det ingå en massa tilläggstjänster i abonnemanget, som man får betala för fastän man varken behöver dem eller kan använda dem.

Om man inte förstår sig på sitt larm till fullo kan det vara svårt att sätta sig in i funktioner som ändå kan vara nödvändiga. Det går bl.a. att programmera larmet så att det ringer upp husägaren, eller skickar ett mejl eller sms, om något händer. Larmet kan även ringa upp en larmcentral.

Det har blivit allt vanligare att husägare köper en larmanläggning, som de sedan ansluter till en larmcentral de själva valt. Då kan man vara säker på att inte få några onödiga funktioner, och chansen är större att man begriper allt och därför inte blir bestulen på sin tv.