Mobilen med sämst batteri

Iphone 7 har än så länge varit en riktig försäljningssuccé och teknikexperterna verkar nöjda med den nya modellen. Men ett område som telefonen får underkänt på är batteritiden, som är sämre än sina konkurrenters.

smartphone-mobil

Den sprillans nya Iphone 7 släpptes för dryga månaden sedan och den fick bra betyg av många recensenter. Bland annat på grund av den förbättrade prestandan, den bättre kameran och det faktum att den är vattentålig. Dessutom verkar det här med det borttagna hörlursuttaget inte ha påverkat så många i sitt beslut om att köpa telefonen eller inte. Den har nämligen blivit lite utav en försäljningssuccé och har sålt bättre än man trodde att den skulle göra. Apple lovade också sina kunder att den nya mobilen skulle få bättre batteritid. Hela två timmar längre skulle den hålla igång jämfört med sin föregångare. Detta är dock ett löfte som Apple misslyckats med att infria.

Sämst batteri av alla

I IDG kan man nämligen läsa att Iphone 7 presterar sämst av alla nya mobiltelefonmodeller på marknaden när man testat deras batteritider. I testet ställde man telefonerna LG G5, Samsung Galaxy S7, HTC 10 och Iphone 7 mot varandra. När man testade hur länge samtal över 3G och internet-användning kunde pågå hamnade Iphone sist i testerna. Telefonen mäktade med samtal i 712 minuter och surfande i 615 minuter. Enligt Apple ska den nya Iphone-modellen ha två timmar bättre batteritid än föregångaren men det verkar inte som att den faktiskt har det och dessa två timmar skulle ändå inte vara tillräckliga för att slå konkurrenterna på marknaden.

Ett mycket mindre batteri

Varför Iphone har så mycket sämre batteritid än sina konkurrenter, trots att Apple lovat att göra batteritiden längre, beror på att Iphone helt enkelt har ett mindre batteri än sina konkurrenter. Den mobil med bäst batteritid, HTC 10, har ett dubbelt så stor batteri som Iphone. Så länge Apple inte satsar på större batterier kommer man alltså inte kunna få till någon bra batteritid. Men Apple har förmodligen satsat på annat än just detta.