Den nya iPhone

Internet kokar för närvarande, av den kommande lanseringen av Iphone 7. Men vad är för speciellt med denna nya generation Iphone egentligen och vad för kontroverser snurrar redan runt den lilla manicken?

 

iphoneDet är redan köar utanför Apples olika butiker runt om i världen, trots att det inte är förrän om flera dagar som den nya Iphone 7 och Iphone 7 Plus släpps. Både i metropolerna Berlin och New York har köpsugna Apple-fantaster tältat med sovsäckar och bekväma campingstolar, för att kunna lägga vantarna på mobilen så fort dörrarna öppnas in i butiker. Något som man kan läsa om i denna artikel i Expressen bland annat. Men vad är de största nyheterna?

Inga hörlurar är stora snackisen

Något av det mest kontroversiella med den nya generationen Iphone är att det saknar ett hörlursjack. Detta skrivs det om i bland annat Svenska Dagbladet. Dock är prestandan utökad och kameran ska vara väldigt mycket bättre än på den förra, samt att mobilen är vattentålig denna gång. Någon som inte riktigt gillar de trådlösa hörlurarna AirPods är bland annat den kända teknikjournalisten Walt Mossberg, som är känd från bland annat Wall Stress Journal samt The Verge och Recode:

De nya trådlösa hörlurarna AirPods måste i hans mening laddas för ofta. Han saknar samtidigt trådlös laddning för själva telefonen – Dagens Industri

Men mobilen får ändå betyget att den är enastående av samma journalist, så ett sådant stort problem kan det här med lurarna inte vara. Men kanske är uppgraderingen av mobilen inte så övertygande som sina föregångare. För att skydad sin nya mobil är det bra med ett skal, det kan hittas här: http://www.phonelife.se/apple/iphone-7/skal